Citrix, Wyse og andre underfundigheter…

Etter en tid med merkelige hendelser med Wyse C10LE (6.5 firmware), Citrix XenApp 4.5 og fullstendig kaos med Load Evaluators som ikke blir tatt hensyn til dukket et merkelig fenomen opp. Vår farm står i et dedikert subnett, og alle terminaler får IP fra en sentral DHCP-server (Linux). Problemet som oppsto var ganske merkelig – fra tid til annen så ble ALLE brukere routet mot en spesifikk server i farmen, selv om det var satt begrensninger på både antall sesjoner, cpu og minne. Resultatet var at majoriteten av XenApp-serverene hadde et beskjedent antall brukere, problemserveren fikk plutselig 2-3x så mange brukere og 20-30 brukere med status «connecting». Når minneforbruket var 7.9gb (4gb ram, 4gb swap) så ble resultatet at ingen nye brukere fikk logget på og eksisterende brukere opplevde fullstendig heng.

Etter lengre tid med infosøking hos Citrix, etpar konsulentbesøk og mye frem og tilbake begynte vi å se et merkelig fenomen som jeg vel hadde registrert under test av C10LE, men ikke reflektert nevneverdig over… I AMC hadde samtlige klienter fått Client Name på formen «subnett». Normalt skal dette være enten LW + mac-adressen eller WT+mac-adressen, men hos oss var dette ikke tilfelle. Hvorfor i all verden fikk disse terminalene et hostname som kun indikerte subnettet de var plassert på, mens S50’ene hadde dette korrekt?? Og hvorfor routes alle klienter med samme hostnavn til en og samme server noen timer utpå dagen??

Etter hva jeg kan skjønne så er det en bug i ThinOS (ihvertfall i 6.5-releasen) som gjør at «option host-name» i dhcpd.conf får prioritet før eget hostnavn, hvilket var en parameter som var aktiv, men som ingen egentlig husket hvorfor var aktiv. Etter å fjerne denne parameteren så fungerer alt som normalt, og alle er lykkelige. Vel, administratoren er ihvertfall fornøyd når løsningen fungerer som den skal.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s