Ny forsterker i hus


Jepps, ny forsterker er kommet i hus – en knøttliten sak fra SMSL som heter SA-36A. Den er basert på Tripath TA2020, og måler 150 x 92 x 43mm. Ved 8 ohm og greit power skal den yte ca 2 x 12 watt. Jeg testet den såvidt i kveld med iPhone 4S via Monster Cable dock og Dynaudio Countour 1.3SE. Langt fra en match-made-in-heaven med tanke på følsomheten på Dynaudio’ene, men lydbildet virket bra til prisen ($35 ink frakt). Når lillemor sover er det ingen god idé å teste maks volum, men det var kanskje noe ikke helt det samme som forsterkeren som vanligvis er kopla på her.

Mulig den vil være en grei match når jeg får ferdig mitt Cyburgs Needle bygg ??

Digresjon – den ser ganske så stusselig ved siden av min Emotiva MPS2. Fjernkontrollen til Emotiva UMC-1 veier også trolig mer enn SA-36A’en…

Oppdatering 12.06.2012

Har endelig fått mulighet til å teste ut denne knøtten litt mer, og den har overbausende mye kraft. Volumet med mine relativt tungdrevne Dynaudio’s var ganske så greit, men kombo’en med iPhone 4S og Monster Cable dock’en gir litt lavt signal ut slik at det ikke er mulig å få nok trøkk til tider. Hadde forøvrig samme «problem» med en eldre DAC fra Muse (Model Two) som kun kjørte 1 volt ut…

Anyways – den siste skiva til Lars Vaular (mp3 fra Platekompaniet) har relativt sett noe høyere volum enn det andre jeg hadde liggende, og det var mulig å merke små tendenser til forvrenging når man nærmet seg fullt pådrag. Lydbildet virker ikke like luftig og dynamisk som med Emotiva UMC-1/MPS2, men strengt tatt ganske så hyggelig med tanke på den latterlige lave prisen og latterlige størrelsen.

Neste test får bli å kople den til UMC-1 og teste med FLAC eller cd…

Oppdatering 23.06

Forsterkeren har fått seg en tur til hytta, og er det blitt testet på Dynavoice DF-5. Normalt er disse koplet opp mot Emotiva-utstyr og en 10″ Energy sub, men fikk nå kjøre alene med  SA-36. Som tidligere så er jeg fortsatt imponert av kraften denne lille saken innehar. DF-5’ene har oppgitt følsomhet på 92/dB, og følgelig blir lydnivået noe helt annet. Lydbildet oppfattes som noe mer komprimert enn Emotiva USP-1/UPA-2 (fortsatt testet med iPhone 4S og 256kbit mp3), men helt upåklagelig til den latterlige lave prisen. Kontroll i bassen må sies å være relativt bra, selv om den ikke kan måle seg med Emotiva. Med tanke på effektivitet og varmeutvikling så er det åpenbart at T-amp gjør en god jobb. Etter en drøy halvtime med Lars Vaular (well….) på nesten maks volum var det ingen tegn til annet enn lunken overflate på forsterkeren. Powersupply’et (fra en gammel ekstern Samsung USB-disk) var heller ikke merkbart varmere enn normalt.

Foreløpig konklusjon er at denne lille SMSL-forsterkeren må sies å være et røverkjøp. Den egner seg åpenbart ikke til alle oppgaver, men for et mindre krevende oppsett (og gjerne lettdrevne høyttalere) så er det mye moro for pengene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s